Rune Øygard takker for tilliten etter at han ble gjenvalgt med 14 stemmer, melder NRK. Bare fire stemte på motkandidaten Svein Blankenborg fra Bygdelista.

Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel. Ifølge hennes bistandsadvokat dreier forholdet seg om flere samleier over en lang periode. Etterforskningen pågår for fullt og er ventet til å ta minst tre måneder.

— Desember eller januar er den tidsramma vi forholder oss til nå, sier politiadvokat i Gudbrandsdal politidistrikt, Lars Rune Ringvik.

Mens partiledelsen har bedt Øygard ta permisjon til etterforskningen er avsluttet, har han signalisert at han vil tilbake i jobb så fort som mulig. Øygard er likevel sykmeldt ut denne uken, og var derfor ikke til stedet på møtet. Den 28 år gamle varaordføreren Iselin Jonassen (Ap) vil inntil videre fungere som ordfører.

Allerede mandag kveld gikk Arbeiderpartiet inn for å gi Øygard fornyet tillit. Siden Arbeiderpartiet har rent flertall i kommunestyret, var utfallet av dagens kommunestyremøte ingen stor overraskelse.

Likevel krever det største opposisjonspartiet, Bygdelista, at Rune Øygard må omgående søke om permisjon fra sin stilling, inntil saken er rettslig avklart. Tidligere har Senterpartiets lokallag samt Arbeiderpartiet sentralt og deres fylkeslag anbefalt det samme.