Det opplyser ordfører Bjørn Tømmerdal (H).

Beboere i 61 evakuerte bygninger kan flytte hjem etter klokken 16 mandag ettermiddag. De som bor i de om lag 50 bygningene som ligger nærmest Fjelltunvegen 31 må fortsatt være evakuert.

Det er fortsatt en viss eksplosjonsfare i den kollapsede boligblokken, opplyste politiet og brannvesenet på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Området

De som kan flytte tilbake til sine hjem etter mer enn fem døgn, bor utenfor det følgende området:

Vest for Fagervikgata, sør for Borgundvegen, fra og med Borgundvegen 87 og videre østover, sørsiden av Fjellgata fra og med nummer 89, nordsiden av Fjellgata fra og med nummer 75, fra og med Fjelltunvegen 37 og videre østover og de som bor i området Kneiken og nordover.

Alle som bor innenfor dette området er fortsatt evakuert, og det er forbudt for publikum å bevege seg innenfor det avsperrede området.

Fortsatt gass

– Når det gjelder gasstanken er flammen slukket. Men det gjenstår en del gass i væskeform i tanken, som vi jobber med å få fjernet, sier brannsjef Geir Thorsen.

Han opplyser at en kontrollert avfakling av restgassen tidligst vil skje i løpet av mandag kveld.

Brannvesenet har ikke målt gass i området mandag, men de vet at det er gass i kjelleren i det sammenraste bygget.

– Vi jobber med finne ut hvordan vi skal komme til denne. Det kan være aktuelt å sage seg gjennom murveggene for å komme inn, og vi ser også på muligheten til å sprøyte inn en annen type gass for å nøytralisere propanen, sier Thorsen.

Politiet / Scanpix