Den 30 år gamle rumenske mannen ble siktet etter at han oppsøkte politiet mandag, skriver Aftenposten.

— Vi har vært i kontakt med en rekke vitner, og ønsket også kontakt med mannen som nå er siktet. Da han han forsto at han var ønsket av politiet, meldte at seg selv og forklarte at han hadde tatt livet av vedkommende, sier politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt.

Mannen opplyste politiet at han hadde dumpet liket i elven i Skien. Politiet er nå i gang med søk i og langs elven, og får blant annet av bistand av Røde Kors.

- Antar at han er død

Politiet opplyser at de nå gjennomfører en rekke tekniske og taktiske undersøkelser for å kartlegge hva som har skjedd. 64-åringen har fremdeles status som savnet.

— Vi omtaler ham fremdeles som savnet, men vi mener det er grunn til å anta at han er død. Vi vil gjerne ha flere opplysninger på bordet for å være sikre på at det siktede forklarer er riktig, sier Borgen.

Den rumenske statsborgeren sitter tirsdag ettermiddag i avhør hos politiet i Telemark, skriver Aftenposten.

Borgen ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom den savnede og den siktede. Han ønsker heller ikke gå inn på vurderinger av hvilken tilstand den siktede er i.

I Norge i fire år

— Han har fått oppnevnt forsvarer, og avhørene starter nå klokken 13. Både politiet og forsvarer vil gjennom disse få vite mer om hans psykiske tilstand, sier Borgen.

Ifølge politiet, har den siktede rumeneren oppholdt seg i Norge rundt fire år.

- Hva har han gjort her i landet?

— Det har vi foreløpig ikke opplysninger om, sier Borgen.