Meldingen til Hovedredningssentralen kom klokken 2358 lørdag kveld.

— De har meldt om røykutvikling i et hjelpemotorrom, opplyser Eric Willassen ved Hovedredningssentralen.

— De har hatt folk nede i rommet nå, men de ser ikke flammer. Det ser ut som om en eksosmanifold har eksplodert og at det var røyk fra denne. Nå skal de lufte ut i hjelpemaskinrommet. Så skal de ta en visuell inspeksjon før de fortsetter videre, sier Willassen.

Klokken 0010 natt til søndag lå skipet, ifølge Hovedredningssentralen 9 nautiske mil ut av Lista.

— Skipet har ikke bedt om assistanse, men det er fartøy som kan komme til. Et kystvaktfartøy er på vei mot skipet nå, legger han til.

Forholde oss i ro

— For ca. 20 minutter siden kom det informasjon over høyttaleren om at det var brann i maskinrommet. Det er røykutvikling og vi kjenner røyklukt, sier passasjer Nina Bratland.

— Motoren er slått av og vi befinner oss midt ute på havet, men ikke så langt fra land. Vi har fått beskjed om å forholde oss i ro, sier Bratland.

Hun oppholder seg på lugaren sin sammen med sin samboer og har ikke vært ute i korridoren.

— Stemningen hos oss er bra, hvis det hadde vært veldig alvorlig hadde vi nok fått en annen beskjed, sier Bratland.

- Oppdaget av passasjerer

Røyken skal ha blitt oppdaget bak i båten.

— Der er det en musikkrestaurant over to etasjer og det var passasjerer der som oppdaget røyk som sev ut gjennom luftekanalen. Da ble lokalet tømt og så ble det slått alarm, sier Bratland.

Hun forteller at det er kommet informasjon om at brannen er slukket.

— Det ble sagt at de slet med å få kontroll over røykutviklingen. Nå er det mange passasjerer som samler seg. Det er mange som har yttertøy på og tenker at det er best å være klar om vi må ut, sier Bratland.

— Det siste de har sagt er at de har kontroll over brannen, men at de ikke kan starte motoren igjen før maskinrommet er tømt for røyk, sier Bratland.

- Skremmende

Hun forteller at båten ligger utenfor Lista.

— Jeg synes dette var skremmende. Vi hadde akkurat gått til sengs da den første meldingen kom og fikk en liten støkk. Så ventet vi på neste melding og da strømmen ble brutt sto vi opp og kledde på oss. Da følte jeg situasjonen veldig ubehagelig, sier Bratland.

Det er fortsatt røykfullt på båten.

— Det er kraftig røyklukt, og den kjenner vi veldig godt. Men nå kjenner jeg meg ganske beroliget. Personalet og Securitas-vakter går rundt og deler ut mineralvann, sier Bratland.

Nina Bratland