I tillegg var gleden og tilfredsheten over endelig å være tilbake i regjeringskontorene som dominerte.

Typisk nok var høydepunktet i gårsdagens politiske debatt, et kvarters skrytefilm om de ti Høyre-statsrådenes hjertesaker i Bondevik-regjeringen. Som en gimmick ble sunnheten og friskheten understreket ved at alle statsrådene drakk tran Og som om ikke dette nok, ble det også utdelt tranflasker i salen.

Få kritiske bemerkninger

Det var langt mellom de kritiske bemerkningene. Her var knapt noen forsvarsvenner som bekymret seg over at partiet ikke har innfridd alle målsettinger i forsvarspolitikken. Heller ikke hørte vi noen fylkespolitikere som rynket på nesen over at Høyre i det stille er i ferd med å legge ned fylkeskommunen.

Men flere, spesielt Unge Høyres talere, slapp temperamentet løs rundt regjeringens forslag om røykeforbud på barer og restauranter.

— Overformynderi

— Dette er ikke god Høyrepolitikk, men overformynderi, tordnet Gunn Cecilie Kristiansen og hevdet at forslaget er stikk i strid med partiets arbeidsprogram.

— Damene jeg møter, må velge mellom meg og røyken. Derfor er jeg singel, sa Bengt Eidem.

Brende bekymrer

Miljøverminister Børge Brende måtte også tåle en del kritikk for miljøpolitikken.

Rett nok er partifellene stolte over at Høyre har fått en miljøprofil. Men flere føler det er vanskelig å kombinere en god miljøprofil med en klassisk konservativ verdi som vern av eiendomsretten.

Barskogsvern, snøscooterkjøring og rovdyrpleie er stikkord som bekymrer mange i distriktene.

Fordelingspolitikk var ikke blant hovedtemaene verken i partileder Jan Petersen tale eller i debatten etterpå.

Men Unge Høyreleder Ine Marie Eriksen understreket at regjeringens velferdstiltak bevisst må rettes mot dem som faller utenfor.

— Derfor må barnetrygden behovprøves, sa hun.

Bør røyking totalforbys på restauranter og utesteder? Si din mening på bt.no