Natt til torsdag døde Bergens Tidende politiske redaktør Sjur Holsen. Fredag ble Frank Rossavik konstituert som hans etterfølger.

— Sjur var viktig for meg, så dette er veldig spesielt. Han var den ideelle sjef for BT, svært belest og engasjert både i det lokale, nasjonale og internasjonale. Det blir store sko å fylle, sier Rossavik, og legger til:

— Men jeg ser også frem til å videreføre det gode arbeidet som Sjur har gjort. BT har en av de beste kommentatoravdelingene i landet, og jeg håper å bidra til at den blir enda bedre.

Tilbake i 2012

Frank Rossavik har i flere år vært en av landets mest profilerte kommentatorer og sakprosaforfattere. Han har jobbet som pressesekretær for SV (1988-1990) og informasjonssjef i Europabevegelsen (1992-1995). I perioden 1996 til 2008 var han journalist, Brussel-korrespondent og kommentator her i avisen. De neste to årene jobbet han som samfunnsredaktør i Morgenbladet, før han i mars 2012 gjorde comeback i Bergens Tidende.

— Sjur (Holsen) var veldig viktig da jeg kom tilbake. Det var han som rekrutterte meg, sier Rossavik, som omtaler sin forgjenger som en god venn, men enda bedre sjef.

BTs redaktør Gard Steiro skriver i en epost til BT-ansatte fredag at han er svært glad for at Frank Rossavik takket ja til jobben.

— Han er en særdeles dyktig skribent og viktig stemme i samfunnsdebatten. I tillegg kjenner han det politiske miljøet både her i Bergen og på Stortinget. Dette er en god løsning for Bergens Tidende og kommentaravdelingen.

Kopierer Valebrokk

I 2007 vant Frank Rossavik Brageprisen for biografien om Einar Førde, «Stikk i strid». Han har gitt ut en rekke andre bøker, blant dem «SV. Fra Kings Bay til kongens bord» og tidligere i år en «En god story» om tidligere DN-redaktør Kåre Valebrokk.

Fremover tar han sikte på å jobbe to dager i uken i Bergen og de øvrige dagene i Oslo - akkurat som en viss annen person Rossavik kjenner svært godt.

— Jeg kommer til å reise til Bergen søndag kveld og reise tilbake til Oslo på tirsdag . Det er akkurat samme rytme som Kåre Valebrokk hadde da han var sjef for TV 2, sier 47-åringen fra Stavanger.