Folkehavet på Rådhusplassen er så stort at det er uforsvarlig at en så stor folkemengde setter seg i bevegelse, mener politiet.

En time før rosetoget startet i Oslo, hadde nærmere 60.000 personer meldt seg på gjennom Facebook. Politiet i Oslo anslår at over 150.000 mennesker har møtt opp.

Stappfullt

Fra Nesodden meldes det at flere hundre mennesker måtte stå igjen på bryggen fordi ferja var stappfull av mennesker som ville være på fakkeltoget.

I Oslo skulle rosetoget starte fra Rådhusplassen klokken 18.

— Vi vil vise at vi står sammen og ikke er redde for terror. Vi går hånd i hånd for å vise kjærlighet og omtanke for dem som har mistet sine, og for å vise respekt for de døde, sier Terje Bratland, som er en av dem som tok initiativ til markeringen.

Over hele landet

Toget i Oslo skulle etter planen gå i en sløyfe og ende på Rådhusplassen, der det blir appeller av blant annet statsminister Jens Stoltenberg, AUF-leder Eskil Pedersen og Oslos ordfører Fabian Stang.

Også Gro Harlem Brundtland, som var på Utøya like før katastrofen, deltar på arrangementet. Det gjør også kronprinsparet. Kronprins Haakon skal holde en appell.

I en rekke byer over hele landet gikk folk i tilsvarende tog med roser eller fakler mandag.