Tre bolighus og et rekkehus med fire leiligheter var så langt blitt flammenes rov, men ingen mennesker kom til skade i disse brannene som heller ikke skyldtes uvettig bruk av fyrverkeri.

Branntilløpene i flere byer kunne derimot føres tilbake til raketter.

– Vi er nå på vei til et bolighus i utkanten av Skien der familien har fått en rakett inn gjennom døra, sa operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt ved 22-tiden.

Flere branntilløp i Tromsø

En ringerunder til politiets 27 operasjonssentraler landet rundt bekreftet at rakettene skytes som aldri før, men politiet hadde ved 22-tiden ikke fått melding om alvorlige ulykker.

I Tromsø var det i løpet av kvelden flere mindre branntilløp, men ellers i Nord-Norge var det stille.

– Forhåpentligvis ikke stille før stormen, var gjennomgangstonen hos operasjonslederne.

I Flatanger i Nord-Trøndelag ble et bolighus totalskadd i brann. Den 92 år gamle kvinnen som bodde alene i huset, klarte å ta seg ut ved egen hjelp. Brannårsaken var trolig et stearinlys som veltet.

Alvorlig i Øvre Telemark

De alvorligste brannene ble antent på Notodden og i Seljord. I Seljord ble et bolighus totalskadd, men husets folk var ikke hjemme da brannen begynte, og bekymringen gjaldt et eldresenter like i nærheten.

Brannvesenets folk klarte imidlertid å hindre at boligbrannen spredte seg til eldresenteret.

På Notodden kjempet brannvesenets folk i flere timer mot flammene da et to etasjers rekkehus med fire store leiligheter ble overtent. Selv om brannveggene sto imot flammene, ble trolig alle leilighetene totalskadd i brannen som ved 22-tiden ennå ikke var slukket.