Båten skulle vært registrert i Skipsregisteret, men dette var ikke gjort da den gikk på grunn i slutten av juli. Båten ligger nå i Fredrikstad for reparasjon. Den er fortsatt ikke registrert.

Alvorlig

Røkke og kjæresten Celina Midelfart, som båten er oppkalt etter, brukte den 56 fot store båten blant annet under Offshore-VM i Arendal i midten av juli.

Politiinspektør Jon Hermansen ved Arendal politidistrikt sier til Dagbladet at det er langt mer alvorlig ikke å registrere en så stor båt enn å unnlate det med en småbåt. For en liten båt gis det bøter på mellom 1000 og 2000 kroner for manglende registrering.

Kjørte på skjær

Da luksusbåten havarerte utenfor Strömstad 25. juli var ikke Røkke selv om bord. Røkkes barndomsvenn Odd Holm bekrefter nå overfor VG at det var han som kjørte båten. Foruten ham selv var det en annen Røkke-venn samt deres to ektefeller om bord da uhellet skjedde. Holm sier at farten var under 15 knop da de gikk på skjæret, som ikke var avmerket på det elektroniske sjøkartet som ble brukt i båten. Holm opplyser at han vil lage en rapport om ulykken til den norske sjøfartsinspektøren fordi det har blitt så mye oppmerksomhet om det som skjedde.

OPPKALT: Kjell Inge Røkke har kalt båten opp etter kjæresten Celina Midelfart.
ARKIVFOTO: SCANPIX