Røkke bekrefter at han kommer til Vinstra for å ta imot Peer Gynt-statuetten under åpningen av Per Gynt-stevnet fredag 4. august 2006.

— Jeg forlot Norge som en ung skoletaper, i likhet med Peer full av entusiasme og. eventyrlyst. Noen år senere vendte jeg tilbake, rik på erfaring, men i motsetning til Peer var jeg ikke blakk, sier Røkke i en kommentar til utnevningen.

Han legger til at det er stor ære for ham å bli kåret til årets Peer Gynt.

— Ikke minst setter jeg pris på at våre folkevalgte representanter mener at jeg har markert meg på en samfunnsmessig positiv måte og bidratt til å øke kjennskapen til Norge internasjonalt, seier Kjell Inge Røkke.

I statuttene for utnevningen av årets Peer Gynt heter det at den som blir valgt, må være en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norge kjent i utlandet.

Det er en prestisjefylt pris Kjell Inge Røkke nå er hedret med.

De siste årenes vinnere er FNs visegeneralsekretær for humanitært arbeid Jan Egeland (2005), filosof og fjellklatrer Arne Næss sr. (2004), journalist og forfatter Åsne Seierstad (2003), korrupsjonsjeger Eva Joly (2002), tidligere utenriksminister Knut Vollebæk (H) (2001), Miljøstiftelsen Bellona (2000) og forsker og eventyrer Thor Heyerdahl (1999).

Prisen ble første gang utdelt i 1971, da tidligere statsminister Einar Gerhardsen (Ap) ble hedret som det årets Peer Gynt.