— Det gikk veldig bra dem. Røkke er i godt humør, men er kraftig forslått, så han måtte være et par timer til på sykehuset til observasjon, sa pressetalsmann Rolf Nereng til NTB.

Kjell Inge Røkke var i ferd med å ta igjen Bjørn Rune Gjelsten da uhellet var ute vel halvveis på sisterunden. Det sier seg selv at det er store krefter som er i virksomhet i så høye hastigheter. Røkkes båt "Reviere" ble kraftig ramponert og det kreves mye arbeid for å få båten klar til neste VM-runde i tyske Travemünde om tre uker.

Den første runden i årets offshore-VM for C1-båter ble vunnet av "Victory 7" med fra De forente arabiske emirater med Ali Nasser og Ali Al Qama. De vant foran landsmennene Mohammed Al-Marri og Saeed Al-Tayer i "Victory 1", mens Gjelsten i "Sprit og Norway" endte på tredjeplassen.

— Målet mitt er hele tiden å være blant de tre beste. Derfor er jeg fornøyd med plasseringen selv om vi la lista litt høyere etter seieren i tidskjøringen lørdag, sa Gjelsten til NTB.

Bevisst taktikk

— Vi ledet også ut fra start, men la oss bevisst ned på andreplass og lå hele tre-fire sekunder bak "Victory 7". Da vi skulle ta dem igjen fikk vi masse vann i innsuget. Vi mistet en sylinder på den ene motoren og ble først tatt igjen av "Victory 1", sa Gjelsten som synes synd på Kjell Inge Røkke.

— Det er ikke hyggelig det som skjedde. Det skal mye arbeid til for å komme tilbake, sa Gjelsten.

Gjelsten har selv gått en rekke ganger rundt med "Spirit of Norway". I fjor fikk han hele båten delvis knust under VM-runden i Travemünde. Det var så vidt han fikk båten klar til runden i Arendal. I år er Arendal droppet, men Scandinavia Grand Prix kjøres i Oslo 11. august.

(NTB)