Pallin skal ha utstedt båtførerbevis til flere personer uten at disse hadde avlagt de nødvendige eksamener på forhånd.

Den svenske statsadvokaten Eva Regnér i Stockholm sier til TV 2 at det trolig vil bli tatt ut tiltale mot Pallin. Ifølge TV 2 vil Oslo politi-distrikt i begynnelsen av neste uke sende sin innstilling til den norske statsadvokaten, som skal avgjøre om også Røkke skal tiltales for korrupsjon.

Den såkalte sertifikatsaken startet da Dagens Næringsliv i august 2001 avslørte at det var mulig å kjøpe båtførerbevis for store fri-tidsbåter. Med Erik Øye som mellommann — og med falsk identitet - klarte en av avisens medarbeidere å få kjøpt et slikt sertifikat fra Claes Pallin for 20.000 kroner. Avisen avslørte også at Kjell Inge Røkke var blant Claes Pallins norske "kunder".

Ifølge de opplysninger som er kommet fram, skal Kjell Inge Røkke ha betalt til sammen 100.000 kroner for båtsertifikater til seg selv og sine medarbeidere John Inge Valand og Robert Matos. Røkke har avgitt politiforklaring, men har ikke vært villig til å gi noen offentlig kommentar til realitetene i saken.

HAVETS MANN: Røkke har en lidenskap for offshore-racing. Nå risikerer han en smekk for å ha trikset seg til båtførerprøven.