67-åringen ble meldt savnet etter at han ikke nådde Gjesvær søndag kveld som avslutning på første etappe. Horntvedt ble funnet 10 sjømil øst for Nordkapp tirsdag morgen klokken 5.30 av redningsmannskaper. Han ble funnet fastbundet til kjølen av båten, iført redningsvest.

Hovedredningssentralen i Bodø opplyser til NTB at det var gode værforhold i områdetog at årsaken til forliset er ukjent.

– Været har vært rimelig bra, men det er en del strøm i området, sier vakthavende redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Richard Horntvedt startet søndag morgen på roturen fra Nordkapp til Lindesnes i sin tro kopi av en færing fra 1850. Planen var å bruke 90 dager på turen med etapper på 16 sjømil hver dag.

67-åringen har helt siden guttedagene vært opptatt av roing og kystkultur og har blant annet vært leder av Romsdals kystlag i mange år.

I et intervju med Romsdals Budstikke før starten på ferden avslørte Horntvedt at han ikke hadde plass til verken redningsflåte eller overlevingsdrakt om bord i færingen. Med seg hadde han en mobiltelefon, satellittnavigasjonsutstyr og en redningsvest.