Senterpartiets parlamentariske leder Trygve Slagsvold Vedum var så fornøyd med de to partiene at han ble rent amorøs da det sene kveldsmøtet nærmet seg slutten.

— Det var en nesten flørtende tone fra våre sentrumsvenner, og flørting er jo veldig hyggelig, sa Vedum.

- Visjonsløs Også Arbeiderpartiets nyvalgte parlamentariske leder Helga Pedersen var tilfreds med sentrumspartiene, ikke minst signalene fra KrF om en nasjonal dugnad for å få ned antallet fattige.

— Jeg vil takke Venstre og KrF for konstruktive innspill og invitasjon til samarbeid innen klimasatsing og fattigdomsbekjempelse. Jeg lover at vi vil se i deres retning, sa Pedersen.

Venstres parlamentariske leder Trine Skei Grande var på sin side noe forundret over godordene fra regjeringen. Hun fant det nødvendig å påpeke at hovedkritikken om en visjonsløs regjeringserklæring ligger fast.

— For oss handler visjoner blant annet om viljen til å ta klimakutt på hjemmebane og ikke bare betale andre for å gjøre det for oss, sa Grande.

**Les også:

Her er budsjettlekkasjene**

Vifteform Helga Pedersen innledet trontaledebatten med en etterlysning av samarbeidsplanene på borgerlig side. Debatten ble avsluttet like ens.

— Spørsmålet mitt ble ikke besvart. Vi har å gjøre med en opposisjon i vifteform, sa Pedersen.

SVs parlamentariske leder Audun Lysbakken fulgte opp med å slå fast at opposisjonen «spriker i alle retninger og ikke vet hvilket bein den skal stå på».

— At opposisjonen spriker er vel mer naturlig enn det spriket vi ser innad i regjeringen, repliserte KrFs Dagrun Eriksen.

Frp-leder Siv Jensen framsto like åpenbart trett av denne diskusjonen som Høyre-leder Erna Solberg hadde gjort tidligere på dagen.

— Dette har vært de gjentatte flosklers debatt. Jeg takker for den rørende omtanken fra regjeringen om samarbeidet på borgerlig side, men dette er noe vi skal ta oss av selv. Så får regjeringen heller sørge for å innfri flere valgløfter denne gang enn den gjorde de fire foregående årene, sa Jensen.