Norge følger imidlertid ingen av disse listene og å støtte organisasjoner som PFLP (Folkefronten for Palestinas frigjøring) er dermed helt lovlig etter norsk lovgiving, mener Rød Ungdom

– Pengene vi samlet inn på årets sommerleir skal gå til helsearbeid blant den palestinske befolkningen. Det kan ikke kalles terrorisme, sier leder Mari Eifring i Rød Ungdom.

Leder i Kristelig Folkepartis Ungdom, Kjell Ingolf Ropstad, er imidlertid fortørnet over at Rød Ungdom samler inn penger til PFLP.

– Rød Ungdom har ingen garantier for hvor pengene de samler inn går hen. Selv om pengene skulle gå til helsearbeid bidrar dette til å frigjøre midler hos organisasjonen, som kan bli brukt i terroraksjoner. De burde brukt hodet og samlet inn penger til for eksempel Røde Kors i stedet, sier han til DagenMagazinet.

– Den siste store aksjonen til PFLP var 17. oktober 2001 da de drepte den israelske turistministeren Rehavam Ze'evi i Jerusalem, påpeker Ropstad.

PFLP er en sekulært orientert marxistisk gruppering med tre plasser i det palestinske selvstyreparlamentet. På slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet sto den bak flere flykapringer.