Politiet håper datamaskinen og mobiltelefonen til den savnede Lars Gillesen Hogsnes (17) kan inneholde opplysninger om hva som er skjedd med ham på Nøtterøy torsdag kveld.

Lars Gillesen Hogsnes ble meldt savnet fredag, dagen etter at han sist ble observert på en fest på Nøtterøy. Lørdag ble det iverksatt en leteaksjon etter 17-åringen, og politiet begynte å avhøre personer som var til stede under festen torsdag kveld.

Politiet har sikret seg 17-åringens datamaskin, samt utskrift av hans mobiltelefon. Denne var i bruk flere ganger torsdag ettermiddag og kveld, men har ikke slått inn på noen basestasjon eller vært i bruk siden da. Heller ikke bankkortet til 17-åringen er blitt brukt til å ta ut penger eller betale med, skriver Aftenposten.

Utvider letingen

Søndag utvider politi og mannskap fra Røde Kors letingen etter Lars Gillesen Hogsnes. Det kan også bli aktuelt å gjennomføre en dør-til-dør-aksjon i området for å høre om noen har opplysninger i saken. Dessuten skal politiet avhøre deltakere på festen som ennå ikke er avhørt, får NTB opplyst.

Politiet har ingen teori om hva som kan ha skjedd og finner foreløpig ingen grunn til å se saken i sammenheng med de to andre ungdommene som er forsvunnet, i henholdsvis Hemsedal og Sandvika.

Riksadvokaten krever orientering

Det er likevel flere likhetstrekk mellom de tre forsvinningssakene, og assisterende riksadvokat Hans-Petter Jahre sier til VG at han forventer at statsadvokatene i de tre politidistriktene kommer med en orientering like over nyttår.

Det er Riksadvokaten som avgjør om etterforskningen av de tre forsvinningssakene skal samordnes.

Samtidig vil Kripos nå prioritere de tre mysteriene sterkere.

— Jeg kommer til å si ja til Tønsberg politidistrikt dersom vi blir bedt om å yte bistand i letingen etter den savnede 17-åringen på Nøtterøy. Dessuten er jeg innstilt på å prioritere opp Kripos-arbeidet med de tre forsvinningssakene på bekostning av andre saker vi arbeider med for tiden, sier Kripos-sjef Arne Huuse til Aftenposten.

(NTB)