Rice landet like etter klokken 21.30 onsdag kveld og ble møtt av blant andre USAs ambassadør til Norge, Benson K. Whitney, og Norges ambassadør til USA, Knut Wollebæk, på rullebanen. Deretter bar det rett inn i en ventende bil som utgjorde bare en liten del av den enorme kolonnen av kjøretøyer som eskorterte henne til Oslo der hun skal delta på NATOs utenriksministermøte torsdag og fredag.

— Condoleezza Rice har landet og vil i løpet av kort tid bli fraktet til Oslo, sier fungerende stasjonssjef Hans Holmgrunn ved Gardermoen politistasjon til NTB.

Politiet på Romerike har fått ansvaret for sikkerheten på Gardermoen i forbindelse med NATO-møtet som vil samle rundt 600 deltakere, ved siden av om lag 400 journalister.

Condoleezza Rice skal i løpet av Oslo-besøket også i audiens hos kong Harald. Dessuten skal hun møte statsminister Jens Stoltenberg og ha bilaterale samtaler med utenriksministerkollega Jonas Gahr Støre.

Dette er Rices første offisielle besøk i Norge.

GOD VELKOMST: USAs utenriksminister Condoleezza Rice ankom Gardermoen onsdag kveld for å delta i Natos utenriksministermøte. Hun ble mottatt på flyplassen av USAs ambassadør til Norge Benson K. Whitney og Norges Washington-ambassadør Knut Vollebæk.
Sigurdsøn, Bjørn