Frøland døde hjemme hos seg selv, opplyser hans bror, Stig Frøland, til Dagbladet.no.

Volda-fødte Frøland debuterte på radio som syvåring i 1952, og sto ti år senere på scenen for første gang og debuterte samtidig som revyforfatter og skuespiller.

Frøland var en av de sentrale revyskaperne i Norge i årene 1976-89. Revyene hans var preget av glamour, kjendisparodier, maskeringskunst og til tider svært litterære tekster.

I 1970-årene laget han et stort antall radioprogrammer og ble landskjent med serien «Har du lyst, har du lov». 1976 presenterte han sin første egne revy, «Kjære Landsmenn», på Chat Noir, nå både som revysjef, iscenesetter og hovedforfatter.

De siste årene skal han ha han å ha skydd offentlighetens lys, selv om han en tid ble observert i Oslos gater med blått helskjegg.

Frøland sa i 2005 nei til Kongens fortjenstmedalje i gull. Begrunnelsen var at han mente det var galt å rangere mennesker.

— Jeg vil ikke slå meg for mitt bryst, smykket med en gullmedalje, i et rikt land hvor vi har flere hundre tusen fattige. Jeg er imot å rangere mennesker, min trossetning har alltid vært og vil alltid være at det ikke er forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker, skrev Frøland i sitt brev til kong Harald.