• Etter den dårlige super-Gen er jeg ekstra sugen på å kjøre bra her, sa Kenneth Sivertsen etter den første gjennomkjøringen i VMs utforløype.

Og løypen skulle passe den allsidige narvikingen bra.

— Det er en moderne utforløype der man må kjøre godt på ski og ikke bare veie hundre kilo, mente han om løypen som er satt i store, jevne svinger.

— Det passer bra for oss norske, som kjører tekniske disipliner også. Men vi skal ikke glemme at de beste østerrikerne også gjør det, advarte han.

Sivertsen har et enkelt regnestykke når det gjelder målsetningen lørdag.

— Det må bli topp 6. Min beste utforplassering i år er 12. plass. Men i VM er det jo seks østerrikere færre på start., gliste han — og regner videre i samme stil:

— Min beste plassering var en åttende plass i fjor. Der var det bare én utlending foran meg — altså en ikke-østerriker.

Østerrikerne kjører en knallhard uttagning om utforlaget. Hermann Maier er med som regjerende mester, og Hannes Trinkl, Stephan Eberharter og Fritz Strobl har også fått klarsignal. Dermed kjemper løpere som Peter Rzehak, Josef Strobl, Werner Franz og Michael Walchhofer om én eneste plass.

Sivertsen har tidligere uttalt stor tro på at forventningspresset og det knallharde kjøret vil virke negativt inn på hjemmefavorittene. Og han har et patriotisk håp for lørdagen også.

— Lasse Kjus vinner utforen, slår han fast.

— Hermann Maier mestrer ikke presset. Det har Lasse vist mange ganger at han gjør.

Og Sivertsen?

— Jeg blir ikke nervøs. Så det går bra. Hvis jeg bare slutter å gjøre så mange dumme feil, så...