— Vi driver delvis og utvider søksområdet og delvis blir det søkt opp igjen enda grundigere på de områdene vi tidligere har søkt, sier fungerende stabssjef ved Sunnmøre politidistrikt, Jostein Solvoll, til NTB. Letemannskapene fortsetter fram til rundt 22.30 lørdag kveld, og deretter blir letingen startet opp igjen ved 8-tiden søndag morgen.

18-åringen la ut på en fjelltur i 8-tiden torsdag morgen, og sa hun ville være tilbake ved 14-tiden. Nærmere midnatt torsdag ble hun meldt savnet til politiet. Etter to dagers leting står politiet fortsatt uten spor i saken.

Leter i fjellet

50 personer fra Røde Kors Hjelpekorps og et Sea-King redningshelikopter fortsatte lørdag søkene etter jenta i fjellomr ådene ved Geiranger.

18-åringen oppgav selv at hun hadde tenkt seg til Storseterfossen i Geiranger. Tidligere hadde hun også snakket om en topp, Laushornet, som ligger ved Vesteråsdalen som går innover i fjellet i området bak fossen.

Letemannskap har søkt i disse områdene uten å finne spor etter henne, og fortsatte med grundigere søk lørdag.

— Det er blant annet en del stier vi ikke har sjekket ennå, opplyste Endre Flatvad, politistasjonssjef i Sunnmøre politidistrikt til NTB, da søket startet lørdag morgen.

Det ble fredag foretatt søk i et skredområde i Vesteråsdalen etter at en lavinehund markerte i området. Lørdag bistår en redningshund i letingen etter den savnede.

Den savnedes foreldre kom fredag til Geiranger, og ble lørdag med opp i fjellet der kvinnen sa hun skulle gå.

— To personer fra Røde Kors er med dem opp til Storseterfossen, sier politioverbetjent Kåre Hanken i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Få opplysninger

Politiet ba fredag folk som har sett kvinnen om å ta kontakt. Etter stor oppmerksomhet rundt forsvinningssaken fredag, har politiet ikke fått inn nye tips. Det ble lørdag foretatt en rundspørring i Geiranger for å høre om flere kan ha sett 18-åringen den dagen hun ble meldt savnet. Men ifølge politiet er det kommet inn få opplysninger.

— Det er svært tynt, sier Hanken.

Han understreker at politiet ikke har noen holdepunkter for å tro at det har skjedd noe kriminelt med kvinnen. Politiet jobber ut fra teorien om at noe har tilstøtt henne i fjellet, for eksempel at hun er skadd eller har gått seg vill.

— Hun var vant til å gå i fjellet og å gå alene. Da hun gikk, var hun kledd for tur med grove joggesko/fjellsko, T-skjorte, shorts og en liten sekk, fortsetter politioverbetjenten. Den savnede 18-åringen kom til Norge 15. mai som utvekslingsstudent, og har sommerjobb på Utsikten Hotel i Geiranger. (NTB)

SAVNET: Arkivbilde av den savnede 18 år gamle Josephine Grubben som la ut fra Geiranger på en fjelltur torsdag morgen.