I byer som København, Århus, Odense og Aalborg er det i dag mindre luftforurensning enn noen gang i løpet av de siste 25 årene, viser undersøkelser gjort av Danmarks Miljøundersøgelser. Dette er først og fremst et resultat av at bilene forurenser mindre, sier seniorforsker ved Danmarks Miljøundersøgelser, Finn Palmgren, til Jyllands-Posten.

Konsekvensen er ifølge seniorforsker Ole Raaschou-Nielsen fra Kræftens Bekæmpelses Institut for Epidemiologisk Kræftforskning, at langt færre byboere dør eller blir syke av luftveisrelaterte sykdommer. I 2002 ble det forsiktig antydet i en rapport Ole Raaschou-Nielsen var medforfatter til, at rundt 5000 dansker årlig dør av luftforurensning. Tallet ville i dag vært langt høyere dersom luftkvaliteten ikke var blitt bedre.

Den danske bilparken har en snittalder på 9,1 år. Den norske bilparken er i snitt et år eldre — nemlig 10,2 år. De to landenes bilpark er tilnærmet like stor: Begge har rundt 1,9 millioner personbiler. Danmark har 389.000 varebiler, mens det i Norge er registrert 284.029 varebiler.