Det viser en gjennomgang av oppskriftene i butikkens mathefte, og ikke minst tester som Aftenposten har gjennomført. Avisens panel konkluderer med at rettene smaker godt og at mengdene holder til å mette to voksne og to barn, men på tiden sprekker det for de aller fleste.

Normalen på de fleste av rettene er 35 minutter, uansett om det var oppgitt at det skulle ta 15 eller 25 minutter. Bare én tester med mer enn gjennomsnittlig kokkeerfaring klarte å lage maten på to-tre minutters overtid, og det etter å ha lest oppskriften grundig to ganger og satt fram alt av nødvendig utstyr på forhånd.

I noen av tilfellene er det fysisk umulig å klare tilberedningstiden:

En rett med ris med koketid 18-20 minutter er oppgitt å ta 15 minutter å lage.

Eller helstekt kylling, som skal steke 30 minutter på 150 grader, 10 minutter på 190 grader og hvile i 10 minutter – skal ifølge Rema lages på 45 minutter.

Kjendiskokk Erling Sundal som har utviklet rettene for Rema, sier at han lurer på hva folk gjør på kjøkkenet og hvordan de jobber, dersom de bruker 40 minutter på noe han bruker 15 minutter på. Kyllingtiden mener han er en trykkfeil.

Innkjøpssjef Martin Klafstad i Rema sier derimot at kjeden skal sjekke tidsbruken en gang til og eventuelt rette opp i noen av tidsangivelsene.

Både Klafstad og Sundal sier at det viktigste er at pris og mengde stemmer.