Sammen med fire andre menn er de to siktet for seksuelle overgrep mot to jenter under 16 år, melder VG.

Rektoren ble pågrepet i sitt hjem tirsdag i forrige uke og siktet for seksuell handling mot en av jentene. Begge jentene er elever ved skolen der mannen jobber.

Ytterligere fire menn tatt

I de påfølgende dagene, helt fram til sist lørdag, ble ytterligere fire menn fra forskjellige steder i Nord-Norge pågrepet og siktet for å ha hatt seksuell omgang med de to mindreårige jentene. En sjuende person er mistenkt og jaktes av politiet.

Den mest alvorlige siktelsen er rettet mot en leder av en humanitær organisasjon på jentenes hjemsted. Han har vært aktiv i lokalpolitikken og hatt sentrale posisjoner i kommunen.

Rektoren og organisasjonslederen er begge familiefedre og gode venner. Politiet mener likevel at alle de siktede har operert uavhengig av hverandre.

— Ikke noe nettverk

— Vi har ikke holdepunkter for at dette er et nettverk. Det har vært mer eller mindre tilfeldige møter mellom de siktede og de fornærmede, sier politiadvokaten.

Ifølge politiadvokaten i det aktuelle politidistriktet har fem av de seks siktede mennene helt eller delvis innrømmet skyld i forhold til siktelsen. Rektoren har erkjent deler av siktelsen.

Ett av overgrepene skal ha skjedd i 2006. De øvrige tilfellene skal ifølge politiet ha funnet sted i 2007.