Nærmere 2.800 tonn fyrverkeri er innført til Norge i år. Det er 646 tonn mer enn i fjor og importrekord, ifølge virksomhetskontrollen i Tollregion Øst-Norge.

Rekordstor avslutning

Det er siste året folket har lov å feire det nye året med raketter. Fra og med neste år blir kun bakkefyrverkeri, eller såkalte effektbatterier tillat her til lands.

Det kan med andre ord tyde på at nordmenn planlegger å avslutte rakettfeiringen med tidenes smell. Eller at noen kjøper opp litt ekstra for å spare til neste år, da raketter ikke blir å finne i utsalgene.

Dette betyr at det kommer til å bli sendt fyrverkeri i lufta for 250 millioner kroner når det gamle året ebber ut, melder NRK.

Advarer

Siri Hagehaugen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB, minner om at sprengstoff ikke er leketøy.

I fjor ble 128 personer her i landet skadd på grunn av uvettig bruk av fyrverkeri.

– Jeg håper at alle tar ansvar slik at nyttårsfeiringen kan foregå i trygge former. Folk må vite at når de skyter opp fyrverkeri, så er det eksplosiver de håndterer. Og det må håndteres deretter, sier hun.

Skal du kjøpe inn ekstra mye raketter i år? Hva syns du om at raketter ikke blir tillat neste år? Si din mening i kommentarfeltet.

BRENNER AV REKORDMYE: Det tyder på at nordmenn vil utnytte siste sjanse til å fyre av raketter til det fulle. Bildet er fra feiringen av slutt på bompengene på Askøybroen.
Amundsen, Paul S.