– Vi hadde vår desidert beste måned noensinne i juli i år. Fjorårets julimåned var den forrige rekordmåneden, men den har vi slått i år med om lag 4-5 prosent. Så vi er veldig fornøyde, sier administrerende direktør Bjørn Moldskred i Diplom-Is til NTB.

I månedene mai til juli har selskapet solgt 16 prosent mer is sammenlignet med samme periode i fjor. Moldskred sier det fine været i Sør-Norge har mye av æren for rekordsalget.

– Vi hadde en dårlig salg i april, men i mai tok salget seg opp igjen på grunn av bedre vær. I tillegg har vi hatt forskjellige kampanjer og nye produkter som har hjulpet til på salget, sier han.

Hennig-Olsen har også solgt rekordmange is denne sommeren. Årets julimåned er selskapets beste måned noensinne.

– Salget i juli har vært helt fantastisk. Vi har omsatt for omtrent 110 millioner kroner denne måneden. Det har vært et fint vær over en lang periode, og det er klart at været har mye å si for salget, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen i Hennig-Olsen til NTB.

Selskapet har solgt 8 prosent mer iskrem i juli i år sammenlignet med samme periode i fjor. Så langt i år har issalget til Hennig-Olsen økt med 10 prosent i forhold samme periode i 2005.