Av disse var det vel 12.000 som ble innvilget familiegjenforening. Dette er ny rekord. Året før var det 6.758 som fikk familiegjenforening.

De fleste som får innvilget søknadene, kommer fra såkalte asylsøkerland. I fjor toppet Irak og Somalia oversikten med henholdsvis 1.817 og 729 gjenforeninger, viser en statistikk fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Disse landene lå også høyest på statistikken året før.

Selv om det i hovedsak er personer fra asylsøkerland som dominerer statistikken i Norge, drar også personer fra andre land opp tallene. Fra USA var det for eksempel 446 personer som fikk innvilget familiegjenforening i fjor.

Treg saksbehandling

Stater som Russland, Thailand og Filippinene er i de siste årene blitt sterkere representert på statistikken over familiegjenforeninger. Are-Martin Sauren i UDI sier at bakgrunnen for en god del av disse gjenforeningene er nordmenn som gifter seg med kvinner fra disse landene.

— At tallet på gjenforeninger i fjor var så høyt, skyldes treg saksbehandling. Mange av dem som fikk innvilget søknadene i fjor, skulle egentlig hatt sakene sine ferdigbehandlet året før, sier Sauren til NTB.

(NTB)