I 2007 hadde Reiten en årslønn på vel 5,8 millioner kroner, ifølge DN.no. I selskapets årsberetning står det imidlertid at Hydros utbetalinger til Reiten kan avkortes dersom han også får lønn fra andre i etterlønnsperioden.

Uventet avgang

Eivind Reitens avgang kommer overraskende på mange, selv om han har vært lenge i jobben som toppsjef. Han slutter 30. mars, etter åtte år i jobben. 55-åringen har arbeidet i Hydro siden 1986.

– Jeg har hele tiden sett for meg at sju til åtte år ville være en hensiktsmessig avgrensing for mitt lederskap i Hydro. Denne våren har jeg sittet i åtte år, og nå er tiden inne for å slippe til nye krefter og nye øyne, sier Reiten.

Styret beklager at Eivind Reiten har bestemt seg for å slutte.

– Reiten har markert seg som en av Norges fremste industriledere, sier Hydros styreleder Terje Vareberg.

– Men vi har respekt og forståelse for hans beslutning i lys av den lange perioden han har ledet selskapet, sier Vareberg i en pressemelding.

Han trakk seg fra styreledervervet i StatoilHydro i begynnelsen av oktober, i forbindelse med den såkalte Libya-saken.

Ny sjef fra egne rekker

Mannen som overtar etter Reiten i toppjobben, er en annen gammel Hydro-traver, nemlig 51 år gamle Svein Richard Brandtzæg. Han er i dag konserndirektør i Hydro med ansvar for forretningsområdet Aluminium Produkter med om lag 16.500 ansatte.

Han begynte ved Årdal og Sunndal Verk i 1985, og har siden steget i gradene i konsernet, både i inn— og utland.

– Brandtzæg har usedvanlig bred kompetanse og meget solid erfaring fra norsk og internasjonal aluminiumvirksomhet, og han har vist seg som en sterk og svært handlekraftig leder gjennom 23 år i Hydro, sier styreleder Terje Vareberg.