Hydro-sjef Eivind Reiten avviser alle spekulasjoner om at han selv har vært med på å utforme opsjonsavtalen som gir ham 20 millioner kroner i aksjegevinst.

I et intervju med NRK sier Reiten at han har vært involvert i fastsettelse av lønnsbetingelser som gjelder ledere under ham i Hydro-systemet, men at han på ingen måte har tatt del i utformingen av egne betingelser.

Det har de siste dagene vært flere mediespekulasjoner om Reitens habilitet og at hele opsjonsprogrammet hviler på et tvilsomt juridisk grunnlag. En rapport som regjeringen bestilte fra advokatfirmaet BA-HR om Reitens rolle i avviklingen av opsjonene, og som ble levert like før bedriftsforsamlingen møttes mandag, inneholder kritikk av konsernledelsens handlemåte.

Reiten avviser på det sterkeste at konsernledelsen har deltatt i behandlingen av opsjonsprogrammet. Avisoppslagene betegner han som ondsinnet løgn.

Hydro-sjefen tror ikke at striden rundt opsjonene vil få langvarig negativ virkning for Hydros omdømme. Når det gjelder sin egen stilling har han ikke tenkt å gi seg. Han sitter som konsernsjef fram til fusjonen med Statoil og fortsetter deretter som styreleder i det nye gigantselskapet.

– Jeg har mye ugjort og ingen planer om å trekke meg, sier Reiten til NRK.