Det er NRK som melder dette. Dette er stikk i strid med det tyske medier meldte søndag formiddag.

Fire dagers besøk

Ifølge den tyske nettavisen Netzeitung.de og tv-kanalene n-tv reiser nemlig kronprinsparet som planlagt til Tyskland i dag, til tross for å fått forbrenningsskader i ansiktet og på øynene.

Netzeitung.de melder at Slottet har opplyst dette til offisielle myndigheter i Bayern, der det fire dager lange besøket skal innledes.

Dette blir nå tilbakevist av Slottet overfor NRK.

— Kronprinsessen beklager meget sterkt at dette har skjedd og er forferdelig lei seg. Paret vil selvsagt prøve å få til et besøk i Tyskland ved en annen anledning, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til NRK.

Hun vet ikke hvor lenge kronprinsesse Mette-Marit må være sykmeldt på grunn av hudskadene.

— Det må vi komme tilbake til i samråd med hennes behandlende leger, sier Rasch.

Mette-Marit snøblind

Det har de siste dagene vært usikkert om Tysklands-turen måtte avslyses eller utsettes, etter at kronprins Haakong og kronprinsesse Mette-Marit pådro seg 1. og 2. grads forbrenning i ansiktet. Mette-Marit pådro seg også skader på øynene, og ble snøblind, etter å ha blitt utsatt for kraftig sollys under et intervju med den tyske kanalen n-tv i forrige uke.

Intervjuet ble spilt inn på Skaugum 8. mai, og skal etter planen vises på den tyske tv-kanalen førstkommende mandag.

I en pressemelding fra Slottet, som ble sendt ut klokken 13 i dag, heter det i en uttalelse fra legene ved Rikshospitalet:

"Solforbrenningen som Kronprinsparet var utsatt for førte hovedsakelig til 1. grads forbrenning, men hos Kronprinsessen også stedvis til blemmedannelse som ved 2. grads forbrenning. En så uttalt hudskade har i løpet av de 20 siste år, kun vært sett to ganger tidligere ved Hudavdelingen, Rikshospitalet, og da etter bruk av gammel type høyfjellsol."

Reiser alene

Det er professor Jan P. Blomhoff ved Medisinsk avdeling og seksjonsoverlege Nils-Jørgen Mørk ved Hudavdelingen som har fulgt opp de kongelige pasientene i forbindelse med forbrenningene.

"Vår tilrådning til Kronprinsessen er at hun ikke reiser til Tyskland", heter det avslutningsvis i pressemeldingen fra Slottet.

Nå reiser altså kronprins Haakon alene til Tyskland. Ifølge den opprinnelige reiseplanen skulle paret lande i München klokken 18 søndag. Fra München skulle turen gå videre til byene Düsseldorf, Köln og Hamburg.

BLIR HJEMME: Kronprinsesse Mette-Marit ble hjemme da kronprins Haakon reiste til München i dag.