– Det blir en undersøkelseskommisjon i tillegg til sjøforklaringen. Dette er et uttrykk for hvor alvorlig vi ser på dette, sa Andersen da han møtte ledelsen i Bourbon Offshore og ordføreren i Herøy fredag kveld.

– Regjeringen bestemte dette tidligere i dag. Møtet i dag var sterkt preget av det som har skjedd, sa Andersen, som brakte med seg en hilsen fra statsminister Jens Stoltenberg, som uttrykte sin medfølelse med det hardt rammede lokalsamfunnet.

Statsråden ville bli i Herøy utover kvelden og ha møter med pårørende dersom de ønsket det.

– Mange av dem er samlet i kirken, og de vil kanskje ha fred. Men jeg er til disposisjon, sa Dag Terje Andersen.

Direktør Trond Myklebust i Bourbon Offshore opplyste tidligere fredag at rederiet vil sette ned en egen granskingskommisjon.

Da han fikk høre at regjeringen allerede har bestemt å gjøre det samme, sa han at de måtte vurdere på nytt om en egen kommisjon var nødvendig.

– Vi setter voldsomt stor pris på at regjeringen engasjerer seg på denne måten og også at Dag Terje Andersen kommer hit, sier direktør Myklebust.

Næringsminister Dag Terje Andersen (til høyre) besøkte fredag rederiet Bourbon Offshore Norway AS i Fosnavåg på Herøy. Her er han sammen med administrerende direktør Trond Myklebust utenfor rederiet. De fleste av de 15 som befant seg om bord i supplyskipet, er bosatt i Herøy og de omkringliggende kommunene på Sunnmøre.
Junge, Heiko