Statsminister Jens Stoltenberg er i ferd med å imøtekomme to av de aller viktigste kravene fra miljøbevegelsen og opposisjonen på Stortinget, får Dagsavisen bekreftet fra flere uavhengige kilder i regjeringen og regjeringspartiene.

Økt bensinavgift for å finansiere forskning på biodrivstoff kan være en annen del av klimaforliket, erfarer NRK.

Forhandlingene om et klimaforlik mellom de rødgrønne og Høyre, Venstre og KrF starter på Stortinget denne uka, samtidig som FNs klimakonferanse pågår på Bali.

Miljøbevegelsen har gjort krav om penger til berging av regnskog til en viktig symbolsak i klimapolitikken, og de har fått opposisjonen på Stortinget til å kreve tre milliarder kroner i året til dette. Nå får Dagsavisen bekreftet at regjeringen er innstilt på å bidra med et milliardbeløp.

Både statsminister Jens Stoltenberg (Ap), finansminister Kristin Halvorsen (SV) og miljø— og utviklingsminister Erik Solheim (SV) skal delta under høynivådelen av konferansen neste uke. Milliarder til vern av regnskog vil bli lagt merke til på Bali-konferansen.

Vern av regnskog vil bli et viktig tema på Bali. Avskoging står for 20 prosent av verdens CO2-utslipp. Tiltak mot avskoging blir karakterisert både som effektivt og billig.