Statsminister Jens Stoltenberg overleverte søndag kveld en sjekk til styreleder Ingrid W. Jæger i FOKUS – organisasjonen som har fått tildelt midlene i år.

Søndag klokken 21.30 var det samlet inn over 101 millioner kroner under aksjonen, inkludert regjeringens bidrag. Det innebærer 22,07 kroner per innbygger.

Stoltenberg som har reist rundt som ambassadør for TV-aksjonen, fortalte om virkningene av umenneskelig og brutal vold i Pakistan og India.

– Dette er en fantastisk aksjon og et viktig tema. Pengene trengs. Det er viktig at vold mot kvinner får oppmerksomhet, sa statsministeren.

Kronprins Haakon slo fast at årets TV-aksjon Drømmefanger gir mulighet til å hjelpe tusenvis av kvinner rundt om i verden.

Kronprinsen sa til NRK søndag kveld at det ikke er mulig å drive bekjempelse av fattigdom uten å fokusere på kvinners rolle i samfunnet.

Kronprins Haakon slo fast at nordmenn lever i et skjebnefellesskap med resten av verden. – Vår livskvalitet er avhengig av hvordan vi reagerer på vanskeligheter andre mennesker andre steder møter, sa han.