— Vi får se om vi ikke får smake partipisken for dette. Men når Ap er med på å styre et Norge som bryter FNs barnekonvensjon, så må vi gjøre noe. Selv om det er vårt eget parti, sier Ap-politikerne Pål Hafstad Thorsen og Runar Erstad Slethei.

Thorsen sitter i bystyret i Bergen, mens Slethei sitter på fylkestinget. I løpet av helgen sender de et brev til Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). I brevet ber de om nåde for 204 barn som skal kastes ut av Norge etter over tre år på asylmottak.

— Vi ber ikke om noe amnesti for alle, men alle bør behandles raust. Det skal svært gode grunner til for å hive ut barn som har vært her så lenge, sier Slethei.

I 2004 vedtok Stortinget en midlertidig forskrift om at alle barn som da hadde vært mer enn tre år i asylmottak skulle få bli.

Tidligere denne uken uttalte arbeidsministeren til Avisenes Nyhetsbyrå at «verken amnesti eller en ny runde med midlertidig forskrift er veien å gå» denne gangen.

— Å la barn sitte mer enn tre år i asylmottak strider mot FNs barnekonvensjon. Disse barna er godt i gang med å bli integrert i det norske samfunnet. Vi må få et regelverk som setter en grense for hvor lenge asylsøkende barn kan vente på en avgjørelse, sier Thorsen.

Ap-politikerne lurer på om ikke den store fremgangen til FrP kan være grunnen til arbeidsministerens holdning.

Kanskje han er redd for å tape velgere til FrP, og derfor ikke vil la barna få bli? undrer de.

Thorsen og Slethei understreker at de signerer brevet som enkeltmedlemmer.

Bjarne Håkon Hanssen var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.