Hagen droppet flere møter i Stortinget og i kontroll— og konstitusjonskomiteen for å få seg en ekstra lang påskeferie, melder VG. Allerede 1. april dro Hagen og kona Eli til Spania.

Hagen søkte om såkalt «utbytting» for møter han droppet i Stortinget. Det betyr at en representant blant Frps motstandere, for eksempel Ap, lar være å stemme i stortingssalen ved votering. Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) refser Hagen og Frp for å benytte utbyttingsordningen til ren ferie.

– Vi har fastsatte ferier i Stortinget, slik det er for alle andre arbeidstakere. Når det er møter, bør vi møte på jobb, sier Jagland til VG.

– Vi har senest i vinter avvist en Ap-representant som søkte om utbytting fordi hun hadde bestilt billetter til Syden. Så vidt jeg vet, fikk det økonomiske konsekvenser for henne, sier Jagland.

Hagen mener påskeferien verken rammer komitéarbeidet i Stortinget eller det øvrige arbeidet som folkevalgt i nasjonalforsamlingen.

– Det er helt vanlig at ordningen med utbytting blir benyttet av stortingsrepresentanter når de trenger fri for å utføre oppgaver for partiet, svarer Hagen.