Feilen ble oppdaget på et av helikoptrene under en ambulansetransport mellom Namsos og Trondheim natt til torsdag. Problemet oppsto da oljetrykket i gearkassen falt mens maskinen var i lufta. Helikopteret måtte nødlande i Trondheim.

– Alle maskinene må nå undersøkes, for å se om samme feil forekommer på andre maskiner. Dette er en prosedyre som er i henhold til lovverket, sier vakthavende operasjonsleder Trygve Sveen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

I Sør-Norge er det plassert redningshelikoptre på flyplassene på Rygge, Sola og Ørland. I Nord-Norge er det beredskap med helikoptre i Bodø og i Lakselv. Alle de ti maskinene blir nå stående på bakken til problemet er utredet og løst.

Ifølge Adresseavisen opplevde mannskapet om bord i maskinen noen dramatiske minutter etter at lekkasjen oppsto. En av mannskapet spurte om det regnet ute. Like etterpå mistet maskinen oljetrykket og måtte nødlande.

VEDLIKEHOLD: Dette bildet er tatt av et Sea King redningshelikopter på Ørlandet flystasjon i slutten av oktober. FOTO: HÅVARD BJELLAND