Kristian G. Jebsen Skibsrederi AS fra Bergen eier KGSJ Cement AS, som igjen eier det Bahamas-registrerte sementskipet som gikk på grunn utenfor Nesodden onsdag morgen.

På en pressekonferanse i Oslo torsdag sa Jebsen-rederiets viseadministrerende direktør Ole-Johan Haahjem at han beklaget de ulempene grunnstøtingen har påført naboene i området.

Før det blir mørkt

– Vi beklager den uheldige situasjonen. Spesielt tenker vi på naboene i området som blir påvirket. Samtidig er vi svært fornøyd med at det ikke er noe skader og så langt ingen forurensing. Det er ingen fare for at skipet vil bli ustabilt slik det ligger nå, slo Haahjem fast.

Han fortalte at fokus så langt har vært å stabilisere skipets tilstand og å lukke de åpninger i skipet som man ikke fikk lukket onsdag.

– Vi har fått rapporter i dag på at man forventer at dette blir fullført før det blir mørkt i dag, sa Haahjem.

Han pekte på at forholdene der skipet ligger er svært gode med gunstige strømforhold og et godt skjermet farvann.

Blir liggende

– Vi har nå god tid til å nøye vurdere hvordan vi skal gjøre de neste skrittene. Først og fremst når det gjelder risiko for forurensning, altså få vekk oljen om bord og i neste omgang hvordan vi skal få fjernet skipet, sa han.

Haahjem kunne fortelle at skipets besetning er tilgjengelig for avhør av Havarikommisjonen.

Han kan foreløpig ikke si noe om hvor lang tid det vil ta å fjerne skipet fra Oslofjorden, men rederiet har hatt kontakt med bergingsselskaper som er klare til å gå inn i arbeidet på kort varsel.

BEKLAGER: - Spesielt tenker vi på naboene i området som blir påvirket, sier Ole-Johan Haahjem ved Jebsen-rederiet.
Poppe, Cornelius