Manglene som ble påvist to uker før havariet ved Langesund, var ubetydelige for uhellet, mener rederiet.

Lasteskipet Full City har fått over 30 anmerkninger av havnemyndigheter det siste tiåret. To uker før Full City gikk på grunn utenfor Langesund i Telemark, fant russiske havneinspektører fire feil og mangler med skipet.

– Rederiet er helt klare på at dette var mindre mangler som ikke på noen måte hadde betydning for det uhellet som skjedde, sier rederiet Roc Maritime Incs norske pressetalsmann Thomas Skålnes til NTB.

Det siste tiåret har skipet fått over 30 anmerkninger, melder NRK. De fleste feilene har vært små, og dette er et vanlig antall over så lang tid, mener rederiet.

Da skipet lå til kai i Kaliningrad i Russland ble det avdekket mangler ved skipets sjøkart, sikkerhetsstandard, dokumentasjon av kompetanse og sertifikater, skrev Dagens Næringsliv onsdag.

– Manglende sjøkart ble brakt om bord før skipet forlot Kaliningrad, og overstyrmannens sertifikat ble ettersendt fra rederiet og var på plass før skipet dro mot Herøya, sier Skålnes.

Politiet etterforsker skipshavariet, og kapteinen er siktet for grov uaktsomhet.

Torsdag starter lossingen av oljeemulsjon, olje blandet med vann, fra havaristen og over i en lekter. Fremdeles overvåkes området fra luften.