Carl I. Hagen har herjet med regjeringen i budsjettspørsmålet, og spent statsminister Kjell Magne Bondevik på pinebenken. Bondevik stilte onsdag formiddag kabinettspørsmål for å få budsjettet i havn.

— Stor irritasjon

Alle har likevel tatt det for gitt at Hagen kom til å bøye av til slutt. Onsdag kveld kom den endelige bekreftelsen: Frp kommer ikke til å felle regjeringen.

Vedtaket om å støtte regjeringen ble tatt på et gruppemøte i Fremskrittspartiet noen timer etter at kabinettspørsmålet ble stilt. Ifølge Hagen var det stor irritasjon blant partiets stortingsrepresentanter på møtet.

— Vi føler oss tvunget til å stemme for noe vi egentlig er imot. Landet er ikke tjent med nye regjering og derfor hadde vi ikke noe valg, forklarer Frp-generalen.

- Tøyer strikken

I kjent stil benyttet han anledningen til å advare Bondevik mot å tøye strikken for langt.

— Tvilen falt tiltalte til gode, denne gangen. Men mange i stortingsgruppen sa at det blir med denne ene gangen, fortalte Hagen i Stortingets vandrehall etter at det som var igjen av spenning var forløst.

— Regjeringen kan ikke regne med vår støtte neste gang, like lite som den kunne ta det som en selvfølge nå, la han til.

BØYDE AV: Statsminister Kjell Magne Bondevik varslet onsdag kabinettspørsmål på statsbudsjettet i Stortinget. Det fikk Carl I. Hagen til å gjøre budsjettretrett. Her sammen med partifelle John Alvheim.
FOTO: SCANPIX