Mandag morgen ankommer et bergingsfartøy havaristen, som sent søndag kveld drev rundt i hollansk sektor i Nordsjøen.

— Skipet har 60 graders slagside og det er derfor stor fare for at det vil synke, opplyser redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen til bt.no.

Klokken 04.20 søndag morgen mottok Hovedredningssentralen for Sør-Norge melding om at skipet var i problemer. «Windfjord» hadde mistet drivkraften og fått kraftig slagside.

«Windfjord» befant seg da i Nordsjøen, vel 40 sjømil sør for Ekofisk. Det blåste stiv kuling i området.

— Kapteinen oppdaget at lasten hadde forskjøvet seg. Det rant vann ned i maskinrommet, slik at nødaggregatet ble ødelagt. Skipet mistet motorkraften og sendte ut en nødmelding, sier daglig leder Ronald Hansen i Sunbay Management.

— Klokken 6.45 fikk vi melding om at mannskapet var blitt heist opp av et beredskapshelikopter. Mannskapet på seks er fløyet til en plattform i området, opplyser pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

— Jeg har snakket med kapteinen. Sjøfolkene har det bra. Situasjonen var hele tiden under kontroll, sier Ronald Hansen.

«Windfjord» drev søndag kveld sørover. Det blåste storm i området med vindkast opp mot 45-50 knop.

— Skipet er stabilt og tar ikke inn vann. Mandag morgen ankommer det britiske bergingsfartøyet «Lady Laura» havaristen. Det vil da bli tatt stilling til hvilken havn «Windfjord» skal slepes til, sier Ronald Hansen.

Lasteskipet var på vei fra Kristinehamn i Sverige til Hull i England med 2900 kubikkmeter trelast. Skipet ble bygget i 1977, og er et tørrlastskip med en dødvekt på 2060 tonn.

I HARDT VÆR: MS «Windfjord» fikk kraftig slagside på vei til England, etter at lasten forskjøv seg ved fire-tiden søndag morgen.
FOTO: HELIKOPTER SERVICE