— Vi får prise oss lykkelige over at det gikk bra, forteller skipper Stein Magnar Melingen (25) om bord på ringnotsnurperen «Gerda Marie» til Bergens Tidende.

I går var nemlig 40-åringen tilbake fra et kort sykehusopphold. Han fikk seg en skrekkopplevelse, men var ellers i fin form. ¨

Såpeglatt

Dramatikken startet ved 02.15-tiden natt til torsdag. Mannen var på vei om bord i snurperen, da han skled på den såpeglatte kaien.

Til alt hell, kom en 55 år gammel kollega i taxi til kaien samtidig. Han så hva som skjedde, og kastet seg umiddelbart i vannet. 55-åringen fikk grepet fatt i sin kollega, men klarte ikke å ta seg på land for egen maskin.

Det var da skipper Melingen reagerte.

— Jeg oppfattet at begge hadde havnet i sjøen, tok på meg overlevingsdrakt og hoppet ut i, sier 25-åringen fra Austevoll.

Melingen fikk tatt hånd om fiskerne - samtidig som resten av mannskapet kom løpende til. Samtlige kom seg etter hvert opp av sjøen, blant annet ved hjelp av en vinsj.

Kjempeinnsats

— Jeg må få rose hele mannskapet om bord. De gjorde en kjempeinnsats. Ingen fikk panikk, forteller Melingen.

— Det setter en støkk i oss, dette her. Det er jo sånt som kan skje, men som ikke bør skje. Problemet her nord er isen på kaien, og den store forskjellen mellom flo og fjære. Det er en farlig kombinasjon, legger han til.

Dramaet i isvannet har ikke skremt fiskeren i 40-årene og resten av gjengen mer enn at de allerede i dag legger i vei på nye tokt. Nå er det kolmulefiske vest av Irland som venter.