Vibeke Ruan/Aftenposten.no

Anders Svinø bor i naboblokken til den kollapsede bygningen i Fjelltunveien 31, og ble vekket av et brak.

— Jeg trodde først det var et takras. Jeg gikk ut på verandaen, hørte det single i glass og så at hele gata var full av glass nedover. Det kom folk ut av blokken, forteller Svinø.

Han vekket samboeren og gikk ut i gaten.

— Sammen med en nabo fikk jeg satt en stige opp til en veranda i 3. etasje i blokken som hadde kollapset. Der sto det en familie med to voksne og ei jente på 9 år. Og i etasjen under sto et par på verandaen. Vi fikk dem ned. Så kom brannvesenet til stedet rett etterpå, forteller Svinø til Aftenposten.no.

— Stemingen på stedet var egentlig ganske rolig, det var ikke tilløp til panikk, sier han.

— Det sto flere folk ute på verandaene og ventet på hjelp. De var tynnkledde og frøs, noen sto barbeint eller i bare sokkelesten. Jeg vet at noen lå fastklemt i etasjene lenger opp.

Svinø ble bedt av redningsmannskapene om å forlate boligen sin. Da Aftenposten.no snakket med ham i 8-tiden, var han hos familiemedlemmer som bor like i nærheten. Fra verandaen deres kunne han se opp på de øverste etasjene av den kollapsede boligblokken.

— Det var ganske uvirkelig å se at dette flotte bygget lå slik. Det var to leiligheter i første etasje, som har ramlet helt sammen. Andre etasje er delvis kollapset. Det er egentlig helt utrolig at ikke hele blokken har ramlet sammen rett ut i veien, i og med at det har flyttet seg 5-6 meter fremover. Det må være en solid konstruksjon som har klart å stå i mot, sier Anders Svinø.