Her sto landbruksminister Lars Sponheim og justisminister Odd Einar Dørum rundt to eksosryper i full motorsykkelmundur. Et par fjernsynskamera svinset rundt og filmet, og NRK og P4 stakk frem hver sine mikrofoner. En fra partisekretariatet lo høyt og hektisk (i begeistring over det massive presseombudet?). Jeg vet ikke. Men stemningen var god. Venstre skulle sette sitt preg på Stavanger, og vi skulle åpenbart hjelpe til med det.

Det var noe kjent med eksosrypen. Var det ikke? Jo, det var samferdselsminister Torhild Skogsholm? Hennes rolle? For å få både fjernsynsdekning og alternative vinklinger i tabloidavisene og lokalavisene er det viktig med bilder. Og hva er mer velegnet enn en samferdselsminister som kjører motorsykkel? En skikkelig bombe.

Så hvorfor gjøre et poeng av at motorsykkelen befant seg midt i en gågate, og at det i hvert fall ikke kan utelukkes at samferdselsministeren var med å bryte vegtrafikkloven i et forsøk på å sette Venstre på dagsordenen? Kanskje har det å gjøre med at en mistenksom sjel lurer på om hun bevisst brøt loven i et forsøk på å oppnå mediedekning. Kanskje var det derfor partisekretæren lo høyt og hektisk.

Så vidt jeg vet har ingen medier gjort noe poeng av dette i ettertid. Dermed var kanskje den motorsykkelturen mislykket ut fra det som åpenbart var målet, men det er også en mulighet for at hun hadde tillatelse, for justisministeren var jo til stede.

Nå er ikke en kvinnelig samferdselsminister på motorsykkel særlig oppsiktsvekkende lenger. Hun har kjørt motorsykkel før, både i VG, NRK og TV2. Dermed ingen gode bilder i TV2-nyhetene i kveld.

Det var nok det Odd Einar Dørum hadde innsett da han resolutt grep fatt i en ung utkledd kvinne med skilt på brystet der det sto en oppfordring om å gi penger til ny brudekjole. Et utdrikkingslag, må vite. Fem fnisende venninner med videokamera og medbrakt drikke fikk en opplevelse for livet. Og enda viktigere. Kamera og mikrofoner kom frem. Her var bildene.

Jeg gikk og tenkte først. Venstre reddet i det minste et utdrikkingslag i Stavanger. Men sannheten var at Venstres jippo på Arneageren ble reddet av et utdrikkingslag.