Telefonregningene på mobiltelefonen som Simonsen disponerte som stortingsrepresentant skal i perioder ha vært uvanlig høye. En sentral partikilde bekrefter overfor Bergens Tidende at andre partifeller også reagerte på at telefonen ble benyttet av andre enn Simonsen selv.

Partifellene opplevde at det var vilt fremmede personer som tok telefonen når de ringte Simonsens nummer.

Drøftet i partiledelsen

Stortingsrepresentanten mobilbruk ble drøftet i partiledelsen etter at den ble informert om de uvanlig høye regningene fra Stortinget administrasjon. Blant annet ble dette tatt opp i partiledelsen tidlig i vinter før nominasjonen i Rogaland.

Også leder i Rogaland Fremskrittsparti, Solveig Horne Kolnes, bekrefter overfor BT at hun ble kjent med at Simonsen skal ha uvanlig høye mobiltelefonregninger.

— Jeg tok dette opp med Simonsen før nominasjonen. Han benektet det. Jeg valgte å tro han på hans ord og betrakte det som et rykte, sier Kolnes.

Ekskluderes

I går ettermiddag gikk fylkesstyret i Rogaland med 11 mot en stemme inn for at Simonsen blir ekskludert fra partiet. Styret brukte ikke mer enn en time på å fatte vedtaket som trolig vil sette en stopper for Simonsens 20-årige karriere i partiet.

— Nå har vi fått nok. Den uheldige sammenblandingen av privatlivet og rollen som folkevalgt gjør at han ikke lenger har partiets tillit, sier lederen.

Fylkesstyret gjorde vedtaket uten å ha snakket med Simonsen som befinner seg på ferie i Israel.

— Jeg har prøvd å komme i kontakt med ham i hele dag uten å lykkes.

Kolnes ble derfor svært forbauset da Simonsen lot seg intervjue av NRK først på Dagsrevyen og deretter i Redaksjon 21.

ý Dolket i ryggen

— Det burde ha vært naturlig for ham først å forklare seg til oss etter TV 2-programmet «Rikets tilstand». Han har både mitt og andre sentrale tillitsvalgtes telefonnummer.

Vi føler oss dolket i ryggen, sier hun.

Simonsens nominasjon på topplassen på Fremskrittspartiets stortingsliste i Rogaland var svært omstridt. I denne prosessen støttet Kolnes ham. I går innrømmet hun at det er bittert for fylkespartiet at de ikke lyttet til advarslene som ble sendt ut.

Sjokkert

Jan Simonsen sa i redaksjon 21 i NRK i går kveld at han er dypt sjokkert over at fylkesstyret vil ekskludere ham på grunnlag av avsløringene i TV2.

— Jeg er klar over at jeg har vært vanskelig å få tak i fordi jeg er på ferie. Men de kunne ha ventet til de fikk høre min versjon, sa Simonsen.