De to og sønnene er til sammen siktet for hvitvasking av mellom fem og ti millioner kroner i forbindelse med feriestedet Natal i Brasil.

I alt ble ti medlemmer av Rasool-familien, som skal være sentral i den såkalte B-gjengen i Oslo, pågrepet under storaksjonen i Norge og Brasil i mai i år. I Norge sitter faren og moren og tre av brødre, melder VG Nett.

For de løslatte foreldrene lyder siktelsen fremdeles på grovt heleri av 957.000 kroner. Samtidig som de løslates fra varetekt, vil politiet under fengslingsmøtet fredag be om forlenget varetektsfengsling i fire uker for de to eldste brødrene, Ghulam Abbas (30) og Zahid Rasool (28).

Som antatte hovedmenn i saken er de siktet for grovt heleri av henholdsvis 715.000 og 1,5 millioner kroner. I tillegg er de begge siktet for overlagt drap etter Sandaker-drapet i Oslo i januar 2004. Zahid Rasool er dessuten siktet for drapsforsøk etter skytingen på Aker Brygge sommeren 2006. Politiet tror risikoen for bevisforspillelse eller rømning er stor om de to løslates fra varetekt.

Den tredje av brødrene som er i varetekt, Yasir Rasool (22), skal fredag begjæres varetektsfengslet av Asker og Bærum politidistrikt. Han er tiltalt for kidnapping og grov mishandling av en 26-åring på Slependen i november 2006.