– Personen som ble funnet torsdag er identifisert. Den døde som er funnet er Kristin Krogen (23), opplyser Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Personen som ble funnet omkommet fredag er ikke identifisert.

Søket i den sammenraste boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund pågår fortsatt.

Fortsatt tre savnede

Det må gjøres en del arbeid før den omkomne kan bringes ut, opplyser politiet fredag formiddag.

Søket ble gjenopptatt klokken 09.30 fredag. Funnet av den omkomne ble gjort kort tid etter. Den første omkomne ble funnet torsdag. Det er fortsatt tre savnede inne i bygningen som ikke er lokalisert.

Politiet opplyser at søket inne i bygningen blir avsluttet fredag klokken 14. Arbeidet blir gjenopptatt kommende mandag.

Den omkomne som ble funnet torsdag, er brakt til sykehus i bårebil for identifisering, ifølge stabssjef John Kåre Flo i Sunnmøre politidistrikt.

Flo vil ikke kommentere i hvilken leilighet den omkomne ble funnet.

Identifikasjonsgruppen til Kripos bistår det lokale politiet.

Skjermet

Politiet valgte torsdag å skjerme stedet for innsyn fra presse og andre tilstedeværende ved å parkere en lastebil foran huset mens arbeidet med å hente ut den omkomne pågikk.

Til sammen 20 personer deltar i søket, inkludert innsats— og støttemannskaper. Søket gjennomføres av redningsmannskaper fra Oslo Brann- og redningsetat, under ledelse av Brannvesenet i Ålesund. Det blir søkt med to lag som hvert består av tre mann. Lagene er inne i bygget én time hver.

Firmaet Hjelvik Betong i Ålesund er engasjert til å sage i betongen for å komme til gjennom vegger, tak og gulv. Det har i løpet av torsdag blitt båret ut en god del betongmaterialer fra bygningen.

Størst håp i andre etasje

Det er størst håp om å finne de omkomne i andre etasje, der det fortsatt er noe klaring mellom gulv og tak. Tre av de omkomne bodde i denne etasjen.

I første etasje bodde to personer som er omkommet. I denne etasjen er det vanskelig å gjennomføre et søk, fordi det ikke er noe rom igjen mellom gulv og tak.

Professor Erik Thorenfeldt ved SINTEF sa på en pressekonferanse i slutten av forrige uke at hele bygningen må rives før det blir mulig å få disse personene ut.

Boligblokken i Fjelltunvegen 29 kollapset som følge av at om lag 7.500 tonn stein raste ut bak huset ved 3.30-tiden onsdag 26. mars.

Fordi en stor propantank i huset kunne eksplodere, ble det foretatt en omfattende evakuering av naboer. De nærmeste naboene har ennå ikke fått flytte tilbake.

Johannessen, Sara