«Meny-rapp» kommer halvveis inn i det kunstneriske programmet, og trolig er det altså menyen som skal fremføres som en rapp. Sprekt til Jens Stoltenberg å være, gammelt nytt for kronprins Haakon og Mette-Marit, vil vi tro.

Oppvarming

Ved 18-tiden fredag, halvannen time før kongefamiliens ankomst, er det tettpakket med folk utenfor Akershus slott. Festpyntede barn vinker med norske flagg og danner et helt lite 17. mai-tog, mens et stort opptog av brudepar fra mange nasjonaliteter står langs Karpedammen.

Forsvarets Stabsmusikkorps og Kg. Norsk Marines Musikkorps drar det hele i gang utendørs, etterfulgt av rytmisk sportsgymnastikk ved Bente Bjanes.

Deretter fremføres Arne Nordheims «Ohm» av Stavanger Symfoniorkester og Gaute Vikdal på neverlur.

Elever fra Huseby skole og Voksen skole skal underholde, før «Brudepar» fremføres av Internasjonalt kultursenter og museum. Ansvarlig for denne delen er Bente Møller og Kari Anne Pedersen.

Deretter joiker Johan Andreas Andersen til ære for gjestene, før det blir et historisk sprang til middelalderen og vokalgruppen Trio Mediæval. Denne består av Birger Mistergreen på trommer, Anne Hylla på fele og Hans Olav Gorset på fløyter.

Som seg hør og bør rundes underholdningen utendørs av med fanfare fra Gardens Signalkorps — før det hele fortsetter innendørs.

Middagen

Geirr Tveits «Velkomne med æra» og Bjørnstjerne Bjørnsons «Det første møde» — tonsatt av Edvard Grieg - åpner middagen. Det blir også plass til «Når øynene hviler» (Rem/Berge), før gjestene får høre Meny-rappen.

Artister under middagen er Det Norske Solistkor dirigert av Grete Helgerød Pedersen, SISU slagverkstrio og Lars Lien på saksofon. Arrangement er ved Håkon Berge.

Regjeringens festmiddag avsluttes utendørs med gjøglertroppen Stella Polaris og Lene Brageli som fremfører «Farvel» sammen med Lars Lien på saksofon.