Dette er den første kjente kontakten noen har hatt med 28-åringen på lenge. Representanter fra både politiet, domstolene og advokatstanden har i flere måneder forsøkt å få Toska «i tale».

28-åringen, som bodde lenge i Bergen, tok nylig kontakt med Staff i forbindelse med en konkurssak. Et forsøk han i fjor høst gjorde på å slå schibstedarvingen Harald Undrum (31) konkurs førte ikke frem. Toska påkjærte kjennelsen til Borgarting lagmannsrett, hvor partene etter planen skulle møtes i dag tidlig.

I 2001 ga den nå 28 år gamle ranssiktede sosialklienten et lån på 5 millioner kroner til finansakrobaten Thomas Øye i 2001. Schibsted-arving Harald Undrum stilte opp som kausjonist for Øye.

Øye skal ha misligholdt lånet, og Toska mener derfor at Undrum må stå ansvarlig. I Asker og Bærum tingrett i fjor høst krevde Toska at Undrum måtte slås konkurs, men vant ikke fram. Han påkjærte kjennelsen til Borgarting lagmannsrett som etter planen skulle behandlet saken torsdag morgen.

Litt ut på formiddagen onsdag fikk imidlertid lagmannsretten en telefaks fra advokatfirmaet Staff. I faksen skriver Tor Erling Staff at han representerer Toska, og at han på vegne av sin klient ønsker å trekke søksmålet.

Dermed kommer ikke retten til å behandle saken onsdag.

Den profilerte forsvarsadvokaten ønsker ikke å kommentere overfor Stavanger Aftenblads nettutgave om han har vært i kontakt med Toska.

— Jeg representerer Toska kun i denne sivile saken, sier han.

Ved siden å være siktet og etterlyst for Stavanger-ranet, er Toska tiltalt for et bankbokskupp i Gjensidige NORs filialer på Bryn i Oslo, der gjerningsmennene fikk med seg rundt 20 millioner kroner.

Toska er også tiltalt for å ha boret seg igjennom taket på Norsk Medisinaldepot i Oslo, i et mislykket forsøk på å stjele 840.000 narkotiske tabletter.

POLITIET