Møtet med den drepte politimannen Arne Sigve Klunglands etterlatte og erfaringen med selv å bli far, førte til den svært åpne tilståelsen fra NOKAS-dømte Thomas Ingebrigtsen.

– Hvorfor velger du å legge kortene på bordet? lød aktor Arild Dommersnes siste spørsmål til Thomas Ingebrigtsen i ankesaken i Gulating lagmannsrett torsdag.

I seks timer fortalte 27-åringen tilsynelatende åpent og ærlig om alt han selv har opplevd, og hva han har hørt andre si i forbindelse med NOKAS-ranet. Som den eneste av de tiltalte så langt har han satt navn på alle de han møtte i forbindelse med ransforberedelsene.

Tilfeldig møte

– Jeg har opplevd et stort skifte i livet mitt. Datteren min begynner å bli stor, begynner å gå, og sier pappa. Jeg ønsker å ta et oppgjør med fortiden min. Hun skal få vite at jeg har gjort noe dumt en gang, men at jeg har prøvd å ordne opp i det så godt jeg kan, sa Ingebrigtsen.

Han fortalte også om et tilfeldig møte med datteren til den drepte politimannen Arne Sigve Klungland på IKEA, etter dommen i tingretten. De to gjenkjente hverandre fra tingretten, der familien Klungland fulgte store deler av forhandlingene.

– Når man er dømt i en sak der faren hennes døde, så forventer man at folk skal hate deg. Men hun hilste og smilte og sa hei. Sønnen Kjetil har jeg også pratet med her i retten og han har vært likedan. Det er da vanvittig vanskelig å sitte å vite om alt dette, og så skal de ha mistet faren sin, fortsatte Ingebrigtsen.

Ingen kompiser igjen

Da han i sin forklaring i retten i går kom inn på drapet på Arne Sigve Klungland, brøt han sammen i gråt og måtte be om pause. på vei ut av retten stoppet han for å ta Klunglands sønn Kjetil i hånden.

Etter han valgte å tilstå, har 27-åringen startet på utdannelse som tømrer, og sier at han eneste ønske er å bli en vanlig mann.

– Når jeg er ferdig med dette, er jeg ferdig med alt. Jeg har ikke en kompis igjen. Alle jeg kjente var kriminelle, avsluttet Thomas Ingebrigtsen.

Etter lunsj skal han spørres ut av sin egen forsvarer Tor Kjærvik, og deretter er det de andre forsvarenes tur.