Kort tid etter ranet etterlyste Agder politidistrikt en antrasittgrå Audi A4 med falske kjennetegn, KH-36911, men måtte moderere etterlysningen senere samme dag. Nå ber politiet om tips om en grå Audi stasjonsvogn av modell A4 eller A6. Registreringsnummeret er det samme.

– Hvis det er noen som har gjort observasjoner rundt banken eller rundt bilen, hvis den er observert, er vi veldig interessert i at de tar kontakt. Men ellers er det lite nytt siden i formiddag, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Bjarne bakken til NTB.

Nye tips

Det var fredag ettermiddag og kveld kommet inn ytterligere fire-fem tips til politiet, men det var usikkert hvor viktige de er for etterforskningen.

Politiet fikk beskjed om ranet like ved rutebilstasjonen og togstasjonen i Kristiansand like etter klokken 10.30. To maskerte ranere gikk inn i banken og truet betjeningen med to håndvåpen. Ingen kom fysisk til skade i ranet. Ifølge NRK var det åtte-ti kunder i banklokalet da ranet skjedde.

– Politiets åstedsgranskere har sikret spor, og det er sikret videoopptak fra banklokalene, sier etterforskningsleder Geir Hansen. Politiet fortsatte fredag kveld med å drive etterretning, både lokalt i distriktet og sentralt mot kriminelle miljøer.

Truet kundene

Begge ranerne var bevæpnet, og kundene ble tvunget til å legge seg på gulvet da ranet foregikk. Begge ranerne var maskerte og nøytralt kledde.

Det er fremdeles uklart hvor mye penger de to ranerne fikk med seg. Banksjef Lars Pedersen i Sparebanken Sør opplyser til Fædrelandsvennen at han ikke kan si noe om ranerne har fått med seg penger.

Store styrker jaktet etter ranerne fredag kveld, og også politidistriktene i nærheten av Agder er kontaktet. Politiet har satt opp sperringer og har fått tillatelse til å bevæpne seg.

RAN: To maskerte og bevæpnede personer ranet fredag morgen Sparebanken Sør i Kristiansand. Politiet har store styrker ute for å oppspore ranerne.
Schrøder, Tor Erik