Maskert med finlandshetter kom de to ranerne kom inn i banken like før stengetid. De tok pengene fra en kvinnelig avdelingssjef som var i ferd med å fylle opp bankfilialens minibank. De to mennene var bevæpnet med automatvåpen, men ingen personer kom til skade da de frarøvet avdelingssjefen om lag 900.000 kroner.

Etter å ha utført ranet stakk de to mennene av i en rød Audi som ble funnet av politiet kort tid etter. Ranerne skal ha byttet til en sølvgrå, svenskregistrert Audi som det ikke er kommet videre opplysninger om.

— Vi vet ikke om ranerne er svenske eller norske. Vi har patruljer ute og ser etter bilen, sier vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt til NTB.

Store politistyrker lette fredag ettermiddag etter ranerne. Alle grenseoverganger ble sjekket og politiet på Romerike har også varslet svensk politi om ranerne.

Ifølge operasjonsleder Erik Knudsen er den svenskregistrerte Audien leid av et bilutleiefirma i Stockholm. Bilen som er utleid til personer fra Landskrona i Sverige skulle ha vært levert tilbake torsdag.